Ricardo Montés Jorge Rodriguez

L’escriptor Ricardo Montés presenta el projecte cultural “Tebdemir, Dux i Rex” a l’alcalde d’Ontinyent

(Foto: Ricardo Montés y Jorge Rodriguez, sentados, y los hijos del autor Ricardo, Marta y Mª Amor, junto a Alex Borrell).
 

“TEBDEMIR, DUX Y REX”, LA NOVEL·LA HISTÒRICA SOBRE EL DUX VISIGOT VA APARELLADA A UN POEMA SIMFÒNIC PER A BANDA I UN ESPECTACLE DE DANSA

 

L’escriptor ontinyentí Ricardo Montés ha presentat la seua nova novel·la “Tebdemir, Dux i Rex” a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, de manera prèvia a la seua estrena pública als propers dies. La novel·la de Ricardo Montés forma part d’un macro projecte cultural sorgit a Riba-roja de Túria en el qual tres manifestacions artístiques retran homenatge al personatge Tebdemir, un duc visigot qui, fa 1300 anys, va governar aquestes terres gràcies al Pacte de Tudmir, que va permetre establir un govern autònom cristià, dins del califat de Damasc. 

 

Tebdemir va aconseguir un pacte de pau amb els àrabs, gràcies a una argúcia: Trobant-se assetjat en la fortalesa de Aurariola (l’actual Oriola), i davant l’escassetat de tropes visigodes, va ordenar que totes les dones es disfressaren d’homes. Des de lluny aparentava que la guarnició era nombrosa, la qual cosa va influir en l’ànim dels àrabs perquè acceptaren la signatura d’un pacte que va resultar molt avantatjós per als cristians. 

 

 D’una banda, Montés ha escrit una novel·la que conta la vida del noble visigot i que ha servit d’inspiració perquè el compositor José Rafael Pascual Vilaplana escriga un Poema Simfònic per a Banda de Música, titulat “Dux Ripa Rubea”. “Tebdemir Dux i Rex” també s’emportarà als escenaris del teatre musical pels coreògrafs José Huertas i Marta Fernández, que han creat l’espectacle de dansa titulat “Tebdemir, L’última Traïció Visigoda” interpretat per la Companyia Dansa Mediterrani/Ballet Flamenc José Huertas, en col·laboració amb el Conservatoria Professional de Dansa de Riba-roja de Túria. 

 

El llibre, la Dansa i la Música s’estrenaran els dies 24, 25 i 26 de març a Riba-roja de Túria; i divendres 31 de març a les 20.00, la novel·la serà presentada a Ontinyent en el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

(Foto: Ricardo Montés y Jorge Rodriguez, sentados, y los hijos del autor Ricasrdo, Marta y Mª Amor, junto a Alex Borrell).

 

Presentaciones:

Ribar-roja de Túria, viernes 24 de marzo, a las 18:30 en la Sala Noble del Castell de Riba-roja de Túria.

 

Ontinyent, viernes 31 de marzo, Centre Cultural Caixa Ontinyent, 20:00 horas.

 

 Puedes leer las entrevistas al autor en los siguientes medios de comunicación, pinchando en cada anagrama:

Logo Editorial Fanes

Web Editorial Fanes

Logo Facebook
Editorial Fanes

 

Otras novelas del autor: “EL GUARDIÁN DEL LINAJE”, comprar novela

Galería de Imágenes con todos los viajes de “El Guardián del Linaje”. 

 

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.